Birthe's Madside

 

Honningkage 3

  • 150 g smør/margarine

  • 200 g honning

  • 100 g sukker

  • 3 store æg

  • 4 spsk hakket, syltet appelsinskal

  • 1 tsk ingefær

  • 2 spsk kanel

  • 4 spsk rosiner

  • 1 tsk bagepulver

  • 225 g hvedemel

  • Glasur:

  • 200 g flormelis

  • 2 spsk kakao

  • 2 - 3 spsk kogende vand

Rør/pisk smør/margarine, honning og sukker godt. Tilsæt æggene, 1 ad gangen. Kom krydderier og smagsstof i. Vend forsigtigt mel og bagepulver hen. Smør en aflang form og drys rasp hen over. Fyld dejen i og bag ved 170° i ca. 45 min.

Overtræk den bagte, kolde kage med glasur.

Kilde: Nordisk Madkultur - Kostpædagog Birgit Østergaard

 

 

Birthe's Madside