Birthe's Madside

 

Honningkagen fra Købmandsgården
  • 150 g smør
  • 200 g honning
  • 150 g puddersukker, lyst eller mørkt
  • 3 æg
  • 225 g mel
  • 1½ strøget tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 toptsk ingefær
  • 1 toptsk nellike
  • evt. lidt revet skal af 1 appelsin

Honningen må evt. smeltes, hvis den er meget fast, og røres derefter blød med smør og puddersukker. Heri piskes æggene, og til sidst mel med bagepulver og krydderier samt revet appelsinskal. Alt røres let sammen, men dejen skal dog blandes. Kommes i en velsmurt form, der er drysset med rasp og rummer ca.1½ liter. Bager på den nederste rille ved 150-175° i 60 min. Prøv med en tandstikker, om kagen er bagt. Lad den afsvale lidt i formen, og derpå vendes den ud og afsvaler på en rist. Er meget fin og saftig, og smager nok bedst med smør!

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside