Birthe's Madside

 

Koldingkage
  • 2 æg
  • 150 g rosiner
  • 75 g valnødder
  • 150 g sukker
  • 225 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 2 tsk bagepulver
  • 250 g æblemos
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kanel

Pisk æggene og sukker let og skummende. Rør det blødgjorte smør i sammen med æblemos, kanel, rosiner og grofthakkede valnødder. Bland mel med bagepulver og salt. Sigt det i og rør dejen sammen. Hæld dejen i en smurt sandkageform (1.5 liter). Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 170 grader i ca 1 time. Lad kagen stå en time i formen, før den vendes ud på risten og afkøles. Hakkede hasselnødder eller mandler kan anvendes i stedet for valnøddekerner.

 

 

Birthe's Madside