Birthe's Madside

 

Marmorkage
2 stykker
  • Dej:
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • ½ flaske romessens
  • 1 knivspids salt
  • 500 g mel
  • 6 tsk bagepulver
  • ca. 1¼ dl mælk
  • Til den mørke dej:
  • 30 g kakao (3 strøgne spsk)
  • 30 g sukker (2 strøgne spsk)
  • 2-3 spsk mælk

Smøret røres lind, lidt efter lidt tilsættes sukker, æg, essens og salt. Melet, der er blandet og sigtet med bagepulver, tilsættes afvekslende med mælken. Når dejen falder i klatter fra skeen, bruges ikke mere mælk. Ca. 2/3 af dejen fordeles i de 2 smurte forme. I resten af dejen røres kakao, sukker og så megen mælk at dejen igen falder i klatter fra skeen. Den mørke dej fordeles på den lyse. For at opnå marmorering i kagen føres en gaffel i en spiral igennem begge dejene fra den ene ende af formen til den anden. Bagepladen med formene sættes nederst i en KOLD ovn. 70 minutter ved 200 grader.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside