Birthe's Madside

 

Mormors kage
  • 100 g rosiner (knap 2 dl.)
  • 1 dl. madeira eller portvin
  • 50 g mørk chokolade
  • 50 g nødder
  • 250 g smør eller margarine
  • 225 g sukker (godt 2½ dl.)
  • 4 æg
  • 275 g mel (4½ dl.)
  • 1 tsk. bagepulver.

Begynd med fyldet. Udblød rosinerne i madeira eller portvin 1 time. Hak chokolade og nødder. Rør blødt smør eller margarine godt med sukkeret. Rør æggene i et ad gangen, rør godt efter hvert æg. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med rosiner med væde. Kom dejen i en velsmurt sandkageform (1½ liter). Bag kagen ved 175° 1-11/4 time.

Kagen er fryseegnet.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside