Birthe's Madside

 

Nem æblekage
4 personer
  • 5-6 skiver godt grovbrød
  • smør
  • 2 madæbler
  • ca. 50 g sukker
  • 1 tsk brunkagekrydderi
  • 25 g korender
  • 2 æg
  • 3 dl mælk
  • lidt revet muskat

Brødskiverne smøres. Halvdelen af dem bruges til at fore bunden af en bageform(smørsiden nedad). Halvdelen af korender kommes i formen. Æblerne skrælles, skives og ´lægges herpå. Drys med brunkagekrydderi og 2/3 af sukkeret. Resten af brødet lægges over (smørsiden opad). Drysses med lidt muskat, resten af sukkeret og korenderne. Æg piskes sammen med mælken. Hældes forsigtigt over til sidst nogle få små smørklatter. Bages ved 175 grader til overfladen er gylden og sprød, ca. 30-40 minutter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside