Birthe's Madside

 

Nem og saftig chokoladekage
  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • ca. 150 g mel
  • 1 strøget tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker
  • 3 lidt store spsk kakao
  • 1¼ dl kaffefløde

De rører smør og sukker blødt og pisker heri æggene et ad gangen, hvorefter mel, bagepulver, vanillesukker og kakao blandes i skiftevis med den kolde fløde. Rør dejen hurtig sammen med en ske, ikke med maskine, hæld den over i en velsmurt form, der er drysset med rasp, og formen skal rumme ca. 1½ liter. Bager på en rist på nederste rille ved knap 200 grader i 50-55 minutter. Prøv med en strikkepind, om kagen er bagt. Den afsvaler lidt i formen og vendes derefter ud på en rist.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside