Birthe's Madside

 

Sandkage 1 stk eller 4 roulader
  • 300 g mel
  • 300 g smør
  • 5 æg
  • 300 g sukker
  • Fyld:
  • Marmelade
  • Pynt:
  • sukker el. florsukker

Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til konsistens som mayonnaise, hvorefter æggene tilsættes et ad gangen, og til sidst blandes mel i, og det hele røres til en ensartet masse.

Sandkage: Dejen hældes i en smurt og melet form ( 2 l), bages i forvarmet ovn på nederste rille ved 175 grader i ca 1 time. Kagen må først tages ud af formen efter 5 min forløb, ellers falder den sammen.

Roulade: Til roulade røres 1 tsk bagepulver i. Den færdigrørte dej smøres ud på pergamentpapir ca 35*25 cm. Bages i forvarmet ovn på midterste rille ved 240 grader i ca 5 min. Når kagen er bagt, vendes den straks over på et stykke sukkerbestrøet papir. papiret fra bagningen trækkes af, og marmeladen smøres på med en paletkniv. Bagværket rulles sammen til en roulade ved hjælp af det sukkerbestrøede papir, men bagværket endnu er blødt og bøjeligt. Rouladen drysses evt. med florsukker.

 

 

Birthe's Madside