Birthe's Madside

 

Skagens-kage
  • Dej:
  • 175 g smør
  • 200 g melis
  • knap 1½ dl mørk puddersukker
  • 1½ dl sur mælk eller fløde
  • 150 g mel
  • 1 strøget tsk bagepulver
  • 1 lille tsk salt
  • 75 g hakkede nøddekerner
  • 75 g hakkede rosiner
  • 2 æg
  • Glasur:
  • 150 g smør
  • ½ dl mælk
  • 1 dl mørk puddersukker
  • 150 g sigtet florsukker
  • Pynt:
  • Valnødder

Først røres smør og de to slags sukker blødt, og heri de hele to æg. Derpå mel, bagepulver, salt, hakkede nøddekerner og rosiner, og til sidst den sure mælk eller fløde. Dejen røres hurtig sammen med en ske og håndkraft. Kommes i en velsmurt form (ca 1 ½ l) drysset med rasp og bager på nederste rille ved 200 grader i ca 50 min. Prøv med en tandstikker og se om kagen er gennembagt. Kog imens den lidt specielle glasur, der smager som karamel. I en gryde smelter smør og puddersukker, og dette koger med mælken i ca 3 min. Det er svært at sige helt præcis, men glasuren skal være tyk, næsten som en stuvning. Tages fra varmen; heri røres det sigtede florsukker, glasuren afsvaler og skal hældes kold over den bagte kage, der pyntes med valnøddekerner. Er glasuren for tynd, løber den af kagen og skal så koge lidt længere. Kagen er pragtfuld og kan fryses, men uden glasur.

 

 

Birthe's Madside