Birthe's Madside

 

Slotskroens nøddekage
  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 100 g malede nødder
  • 1 lille tsk kanel
  • 100 g mel
  • 2 strøgne tsk bagepulver
  • Glasur:
  • 2 dl kaffefløde
  • 150 g sukker
  • 2 spsk sirup
  • 2 spsk smør
  • Pynt:
  • ristede nøddekerner

Smør og sukker røres blødt og heri piskes de hel æg, mælken lidt efter lidt. Nu blandes de malede nødder med kanel, mel og bagepulver, og det hele blandes let sammen. Dejen hældes i en velsmurt form, drysset med rasp, og formen skal rumme ca. 1½ liter. Bager på nederste rille ved 200 grader i 50-60 minutter. Afsvakles lidt i formen, inden kagen vendes ud. Glasuren er en slags karamelglasur. Hertil blander de fløde, sukker og siruop i en gryde og lader det koge ca. 15 minutter, til glasuren er som tynd karamel. Så kommer de smørret i i små klatter, og glasuren afsvales, inden den hældes over. De kan prøve at tage 1 tsk glasur op og afsvale den på en underkop og se om glasuren har kogt nok. Kagen pyntes med ristede nøddekerner.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside