Birthe's Madside

 

Svensk chokoladekage
  • 5 spsk kakao
  • 2 dl kaffefløde
  • 100 g sukker (der skal 2 * 100 g sukker i)
  • 150 g smør
  • 2 æg
  • 200 g mel
  • 1 lille spsk vanillesukker
  • 1 ½ strøget tsk bagepulver

Kagen røres sammen på en lidt utraditionel måde: i en tykbundet gryde blandes kakao, kaffefløde og 100 g sukker og dette koger godt igennem og afsvales. Imens røres smør, 100 g sukker og de hele æg til en skummende masse, og heri hældes lidt efter lidt kakao-fløden, hvorefter mel, vanillesukker og bagepulver blandes i - med en ske. Dejen hældes i en velsmurt form (ca 2 l), smør formen godt og drys den med rasp, og kagen bages på nederste rille, på en rist ved lige knap 200 grader i 45 min. Prøv med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Brug aldrig en strikkepind af stål, den bliver varm, og dejen glider af og narrer dem.

Kagen er fin til at fryse.

 

 

Birthe's Madside