Birthe's Madside

 

Tante Elisabeths honningkage
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 3/4 dl honning
  • 1 lille tsk ingefær
  • reven skal af 1 appelsin
  • 150 g sigtet hvedemel
  • 1 strøget tskf bagepulver

Æggeblommerne piskes med halvdelen af sukkeret, og resten af sukkeret varmes med honningen. Rør hele tiden, også når massen hældes i æggeblommerne. Mel og bagepulver tilsættes sammen med ingefær og appelsinskal,og til allersidst blandes de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i. Hældes i en velsmurt, raspstrøet form, der rummer 1 3/4 l. Bages på nederste rille på en rist 200 grader i 40-45 min. Prøv med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Kagen afsvaler 10 min i formen, inden den vendes ud og afsvaler under formen.

Kagen kan fryses.

 

 

Birthe's Madside