Birthe's Madside

 

Tante Elisabeths honningkage 2
  • 4 æg
  • 200 g farin (puddersukker)
  • 125 g honning
  • 3 tsk kanel
  • 2-3 tsk nelliker
  • ¾ tsk ingefær
  • 2 spsk hakket sukat
  • 4 spsk hakkede mandler
  • revet citronskal
  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk strøget hjortetaksalt

Æggene piskes med puddersukker til en tyk skum. Honning, krydderier og til sidst mel og hjortetaksalt blandes i. Dejen hældes i en smurt 2-liters bageform og bages nederst i ovnen ved 175 grader i en time. Prøv med en strikkepind, om kagen er færdigbagt. Kagen afsvales lidt, inden den vendes ud af formen. Lad den køle lidt mere af, inden den skæres i skiver og serveres med koldt smør.

Kilde: Hüttemeiers Madmagasin

 

 

Birthe's Madside