Birthe's Madside

 

Charlotte med brændte figner
  • 16-18 Bourdois (bisquitstænger som købes færdige
  • 3¾ l sødmælk
  • 1 dåse brændte figner
  • 5 æggeblommer
  • 4½ spsk akaciehonning
  • 50 g hasselnødder
  • 6 blade husblas
  • 3¾ dl piskefløde
  • lidt cognac

Varm mælken op til kogepunktet. Sæt husblasen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommerne godt med honningen. Hæld den kogende mælk i-i en tynd stråle under kraftig piskning. Hæld cremen tilbage i gryden og opvarm den. Rør i gryden med en gummiskraber til cremen tykner. Må ikke koge. Sæt straks gryden i koldt vand og kom den opvredne husblas i. Rist nødderne i ovnen ca. 5 minutter ved 190 grader. Lad dem køle lidt af, så man kan røre ved dem uden at brænde sig. Rul dem mellem håndfladerne, så skallerne rulles af. Hak dem og kom dem i cremen. Blend knap halvdelen af fignerne med en lille sjat cognac. Kom pureen i cremen. Pisk fløden og vend den i den kolde creme. Stænk resten af fignerne med cognag og lad dem stå og trække til serveringen. Tegn en cirkel om formens bund på pergamentpapir og klip den ud. Læg den i bunden af formen. Så er det nemt at vende desserten ud på et serveringsfadet og trække papiret af. Beklæd en charlotteforms sider med bisquitstænger. Skær en bid hvis de er for lange. Hæld cremen i og sæt det i køleskabet, nogle timer eller natten over. Vend Charlotten ud på et fad. Pynt med de hele figner, som har trukket i cognac. Og drys evt. med guldstøv.

Tip: Har man ikke en Charlotteform, kan man bruge en metal eller plastdåse, blot den har flad bund og glatte sider, er ca. 10 cm høj og har en diameter på 17 cm.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside