Birthe's Madside

 

Chokoladelagkage 3
2 runde lagkager
  • 350 g mel
  • 500 g sukker
  • 300 g Oma margarine
  • 4 æg
  • 1½ dl mælk
  • ½ dl kogende vand
  • 1 tsk vanillesukker
  • 4 spsk kakao
  • 4 tsk bagepulver
  • Til smørcreme pr. lagkage:
  • 250 g smør
  • 2½ dl flormelis
  • 2-3 spsk kogende vand

Æg og sukker piskes godt sammen. Omaen smeltes og røres deri, må godt komme i lige fra kogepladen. Melet, bagepulveret og kakaoen sigtes sammen og kommes i. Så røres mælken i, og til sidst tilsættes det kogende vand samt vanillesukkeret. Kommes i 2 runde springforme, og bages ca. 50 min. først 10 min. på 170 grader, og derefter 40 min. på ca. 200 grader. Kan også bages ved varmluft ved 160-170 grader ca. 1 time. Kagerne egner sig godt til at blive frosset, og ved servering tages de op, og lægges sammen med den rørte smørcreme. Øverst kan bruges smeltet chokolade der pyntes med halve smuttede mandler.

Servering: Til kaffebord.

Kilde: Gurli Lautrup

 

 

Birthe's Madside