Birthe's Madside

 

Chokoladetærte 2

Chokoladebundene er lagt sammen med en herlig chokoladefromagecreme og pyntet med nødder og chokolade. Tærten er også velegnet som dessert. Kagen er fryseegnet uden pynt.

  • Chokoladebunde:
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 60 g mel
  • 35 g kartoffelmel
  • 3 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • Chokoladefromagecreme:
  • 5 blade husblas
  • ½ dl vand
  • 2 spsk sukker
  • 3 spsk kakao
  • 2 æggeblommer
  • 25 g flormelis
  • 3 spsk rom
  • 3 dl piskefløde
  • Pynt:
  • 150 g overtrækschokolade
  • 2 spsk fløde
  • 75-100g nøddeflager
  • 90 g mørk chokolade

Begynd med pynten: Bring de 2½ dl piskefløde i kog. Tag gryden fra varmen, tilsæt de 90 g chokolade, der er delt i mindre stykker og rør om til det er smeltet. Stil fløden koldt 1-2 døgn.

Chokoladebunde: Pisk æg og sukker godt sammen. Bland mel, kartoffelmel, kakao og bagepulver og sigt det i æggene. Bland dejen med elet hånd. Fordel dejen i 3 velsmurte lagkageforme og bag bundene ca. 7 minutter ved 5 grader.

Chokoladefromagecreme: Udblød husblasen i koldt vand. Bring vand og sukker i kog under omrøring. Tilsæt kakaoen og rør den klumpfri. Lad kakaoen svale. Pisk æggeblommer og flormelis sammen. Pisk kakaoblandingen i. Rør rom i. Knug husblasen fri for væde og smelt den over vandbad. Lad den blive håndvarm. Rør husblasen i en tynd stråle i æggeblandingen. Pisk fløden stiv og fold den i med let hånd. Fordel cremen mellem bundene. Fordel nøddeflager på kagens sider, der kan evt. smøres et tyndt lag af chokoladecremen rundt på siden for at fæstne nøddeflagerne. Smelt 100 g af overtrækschokoladen sammen med fløde og fordel det over den øverste bund. Smelt resten af chokoladen, kom det i et kræmmerhus af pergamentpapir, klip et lille hul og sprøjt chokoladen i ringe, så de danner et fint spindelvævsmønster. Pisk den kogte, afkølede piskefløde, til den er stiv og sprøjt den rundt langs kanten

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside