Birthe's Madside

 

Citronlagkage
Kager, dessert 10 personer
  • Dej:
  • 125 g smør, blødt
  • 125 g sukker
  • 4 stk æggeblommer
  • 1 stk æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 g hvedemel
  • 2 spsk mælk
  • Lidt salt
  • Creme:
  • Reven skal af 1 citron
  • Saft af 2 citroner
  • 125 g sukker
  • 2½ tsk maizena majsstivelse
  • 4 dl piskefløde
  • Marengsmasse:
  • 4 stk æggehvider
  • 200 g sukker
  • Pynt:
  • 50 g mandelflager, letristede
  • 2 dl piskefløde
  • Citronskiver

Creme: Bland citronsaft og reven skal og tilsæt så meget vand, at der bliver 1½ dl i alt i en gryde, tilsæt sukker og bring i kog. Udrør Maizena i 3 spsk koldt vand og rør dette i citronsaften, som atter koger op. Køl af og stil koldt i 12 timer.

Dej: Rør smørret lyst med sukker. Æggeblommer, æg, salt og vanilie tilsættes. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen sammen med mælken. Hæld dejen i 2 smurte forme.

Pisk æggehviderne meget stive, og pisk sukkeret i lidt efter lidt. Fordel marengsmassen over dejen. Bag bundene på midterste rille i en 200° varm ovn i 25 min Afkøl.

Smør 2/3 af cremen på den ene kagebund. Den anden bund lægges over. Fordel resten af cremen over kagen. Kagen hviler i godt 2 timer.

Ved serveringen drysses med letristede, afkølede mandelflager. Sæt flødeskumstoppe og citronskiver på som pynt.

 

 

Birthe's Madside