Birthe's Madside

 

Dejgaards frugtlagkage
Cakes, lagkager 12 personer
  • Bunde:
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vand
  • 50 g mel
  • 60 g kartoffelmel
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • Fyld:
  • Jordbærmarmelade
  • 4 bananer
  • 2½ dl piskefløde
  • 4 æbler
  • Pynt:
  • 2½ dl piskefløde
  • Revet chokolade
  • Frugt

Arbejdstid: 45 min Bagetid: 5 min

Ikke fryseegnet.

Bunde: Pisk æg og sukker skummende. Bland forsigtigt vand, de to slage mel og hjortetaksalt i. Fordel dejen i tre velsmurte lagkageforme. Bag bundene ca 5 min ved 225°. Lad bundene blive kolde.

Fyld: Smør jordbærmarmelade ud over to bunde. Skær bananerne i skiver. Pisk fløden til skum. Riv æblerne og bland dem i flødeskummet. Fordel bananskiver og æbleflødeskummet mellem bundene. Pynt: pisk fløden til pynten og sprøjt den ud over kagen. Pynt til slut med reven chokolade og frugt.

 

 

Birthe's Madside