Birthe's Madside

 

Fødselsdagslagkage
  • Lagkagebunde:
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 60 g mel
  • 70 g kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • Fyld:
  • ½ liter fløde eller mælk
  • 1 stang vanille
  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk maizenamel
  • evt. 1 dl piskefløde
  • jordbærsyltetøj
  • Glasur:
  • 100 g flormelis
  • 2 spsk kakao
  • Pynt:
  • flødeskum af 3-4 dl piskefløde

Begynd med lagkagebundene. Pisk æggehviderne stive. Pisk 3 spsk af sukkeret i. Vend derpå resten af sukkeret og æggeblommer i. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det i æggene med let hånd. Fordel dejen i tre lagkageforme og bag bundene 6-8 minutter ved 225 grader. Lad bundene afkøle. Bring fløden og vanillestang i kog. Pisk æggeblommer, sukker og maizena sammen. Pisk lidt af den kogende fløde i og hæld det derpå tilbage i gryden. Giv cremen et opkog. Tag gryden fra varmen og lad cremen svale. Fjern vanillestangen. Vend evt. 1 dl piskefløde pisket til skum i cremen, når den er kold. Fordel cremen og jordbærsyltetøj mellem lagkagebundene og lad den trække mindst et par timer. Rør glasur af flormelis, kakao og lidt kogende vand og glaser lagkagen. Pisk fløden stiv og sprøjt rundt langs kanten.

TIPS: I stedet for glasur kan kagen overtrækkes med smeltet overtrækschokolade, der er tilsat et par spsk fløde. Glasuren kan også tilsættes lidt pulverkaffe, det giver en god smag. I stedet for flødeskum langs kanten, kan lagkagens sider dækkes af et lag marcipan. Bundene kan også lægges sammen med flødeskum, der er tilsat optøede, mosede hindbær og lidt sukker. Lagkagen dækkes da med et lag marcipan.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside