Birthe's Madside

 

Fransk chokoladetærte
  • Dej:
  • 4 æg
  • 2 dl sukker
  • 1 dl mel
  • 1/2 dl kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • Fyld:
  • 150 g smør
  • 3 dl flormelis
  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk kakao
  • evt. 4 spsk appelsinmarmelade
  • Pynt:
  • 100 g god mørk chokolade
  • 2 spsk smør
  • 1 lille klase gr. vindruer
  • forskelligt sukkerpynt

Pisk æg og sukker luftig og hvidt. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør godt rundt. Vælg en rund form med lige kanter, 22-24 cm i diameter. Klip et stykkebagepapir til så det dækker bunden og smør det. Læg papiret i bunden, men smør ikke formens sider. Hæld dejen i formen og bag den ved 200 grader i ca 30 min. Lad den køle i formen. Dkær kagen løs rundt i kanten, vend den ud og træk papiret af. Rør flormelis og smør sammen, gerne med en el-pisker. Tilsæt æggehvider, kakao og evt. appelsinmarmelade. Rør det jævnt og fint. Del kagen i tre bunde. Bred halvdelen af chokoladecremen ud på den underste bund, læg den mellemste bund over og bred resten af chokoladecremen over denne, læg den sidste bund på øverst. Smelt chokolade og smør over et vandbad, rør det sammen og bred chokoladen ud over hele tærten. Pynt med hele eller halve vindruer og evt lidt sukkerpynt. Lad tærten stå koldt et par timer.

 

 

Birthe's Madside