Birthe's Madside

 

Hindbærbombe
8 personer
  • Roulade:
  • 3 æg
  • 75 g sukker
  • 100 g mel
  • 1 spsk varmt vand
  • hindbærsyltetøj eller marmelade
  • Hindbærmousse:
  • 2 pakker dybfrosne hindbær
  • 3 blade husblas
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk rom eller kirsch
  • Pynt:
  • 350 g rå marcipan
  • rød frugtfarve
  • 4 spsk fast hindbærsyltetøj eller marmelade
  • 1½ dl piskefløde

Beklæd en lille bradepande, 33x23 cm med bagepapir. Pisk æg og sukker hvidt og skummende i en skål, der holdes over en gryde med kogende vand, indtil massen tykner. Tag skålen fra varmen, sigt melet i og tilksæt 1 spsk varmt vand. Hæld dejen i bradepanden og bag ved 200 grader i ca. 10 minutter på midterste ribbe.

Hold hjørnerne på bagepapiret med den bagte kagebund og vip den ud på etsukkerdrysset stykke papir. Fordel et lag hindbærsyltetøj eller marmelade jævn over hele fladen og rul kagen sammen fra den lange led til en fast roulade. Stil den til afkøling, indpakket i bagepapir.

Tø de frosne hindbær op og mos dem med en pure-stav eller i blender. Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter, tryk vandet af og smelt den over vandbad. Rør husblasen i de mosede bær sammen med fløde og rom eller kirsch. Stil blandingen i køleskabet, til den begynder at stivne. Beklæd en dyb, rund form med plastfilm og læg smalle skiver af rouladen i bunden og langs siderne. Fyld op med hindbærmoussen og slut af med et lag rouladeskiver på toppen. Dæk med plastfolie og tryk let sammen. Stil formen i køleskabet. Skær marcipanen i små stykker og rør den smidig med en purestav sammen med en anelse vand eller lidt æggehvide samt et par dråber rød frugtfarve. Rul marcipanen ud mellem to lage plastfilm i facon som springformen. Vend kagen ud på et fad og pensl med varm hindbærmarmelade. Læg marcipan-låget over kagen, tryk til og skær ren langs kanterne. Pynt med stiftpisket fløde og stil kagen koldt, til den skal serveres.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside