Birthe's Madside

 

Inges kirsebærkage
Cakes, lagkager 12 personer
  • Bunde:
  • 3 æg
  • 9 spsk sukker
  • 6 spsk mel
  • 2 spsk kakao
  • 2 spsk rasp
  • 1 tsk bagepulver
  • Alle mål er strøgne
  • Creme:
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk majsstivelse
  • 2½ dl letmælk
  • ½ dl gaio naturel
  • Kirsebærkompot:
  • 200 g kirsebær
  • 1 dl vand
  • Sukker efter smag
  • Majsstivelse
  • Endvidre:
  • 12 makroner
  • 50 g mandelsnitter
  • Pynt:
  • 2½ dl piskefløde
  • Chokoladespåner

Bunde: Pisk de hele æg og sukker tykt og skummende. Rør forsigtigt mel, kakao, rasp og bagepulver i. Kom dejen i en velsmurt springform, ca. 20 cm i diameter. Bag bunden 20 min ved 200°. Lad bunden blive kold.

Creme: Pisk æg, sukker, majsstivelse og letmælk sammen i en lille gryde. Varm cremem og giv den et kort opkog. Tag den fra varmen og lad den blive kold. Rør gaio i den kolde creme.

Kirsebærkompot: Varm kirsebær, vand og sukker til kogepunktet. Jævn kompotten let med majsstivelse udrørt i koldt vand.

Sammenlægning: Flæk den kolde kagebund ‚n gang, så der bliver 2 bunde. Fordel cremen og de knuste makroner mellem de to bunde. Fordel kirsebærkompotten over kagen, drys med mandelsnitter.

Pynt: Pisk fløden til skum og bred det ud over kagen. Drys med chokoladespåner.

 

 

Birthe's Madside