Birthe's Madside

 

Italiensk cassatakage
  • Bunde:
  • 4 æg 125 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 125 g mel
  • 60 g smeltet smør
  • Fyld:
  • 500 g ricotta
  • 2 spsk fløde
  • 2 tsk vanillesukker
  • 50 g sukker
  • 100 g hakket kandiseret frugt
  • ½ dl maraschino eller sherry
  • 50 g revet chokolade
  • Overtræk:
  • 150 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 1 tsk pulverkaffe
  • sigtet kakao
  • lidt kandiseret frugt

Pisk æg og sukker sammen i en skål. Sæt skålen i en gryde med kogende vand og fortsæt med at piske, til æggene har fordobblet deres volumen. Tag skålen op af vandbadet og forsæt med at piske, til æggene er afkølet. Vend salt,mel og smør i æggene. Kom dejene i en smurt form, rund eller firkantet. Bag bunden ca ½ time ved 175 grader. Køl bunden af på en rist og del den i tre bunde.

Fyld: Rør ricottaen med fløde, vanille og sukker. Hak frugten fint og kom den i sammen med maraschino og chokolade. Dryp evt. med maraschino eller sherry. Læg bundene sammen med cremen og sæt kagen køligt til næste dag. Hak chokoladen og smelt den i en tykbundet gryde sammen med smør og kaffe. Rør glasuren ensartet og køl den af, til den er smørbar. Smør glasuren på kagens overflade og lad det stivne lidt, inden der smøres chokolade på kagens sider. Sigt lidt kakao over lige inden serveringen og pynt med lidt kandiseret frugt.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside