Birthe's Madside

 

Jordbærkage med flødeostcreme
Cakes, lagkager 12 personer
  • Bunde:
  • 1 dl fløde 13 %
  • 1½ dl mælk
  • 60 g smør
  • 4 æg
  • 2½ dl sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 3½ dl mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • Fyld:
  • 500 g jordbær
  • 450 g flødeost
  • 1 dl flormelis
  • 5 dl piskefløde

Bunde: Bring fløde 13% og mælk i kog, tag det fra varmen, tilsæt fedtstof og lad det svale. Pisk hele æg, sukker og vanillesukker tyk og skummende. Bland mel, bagepulver og salt og vend det forsigtigt i æggemassen. Tilsæt flødeblandingen. Kom dejen i en velsmurt springform, der er drysset med rasp. Bag bunden ca. 40 min ved 175. Lad kagen blive kold. Del den i tre bunde.

Fyld: Skær jordbærrene i skiver. Rør flødeost og flormelis sammen. Pisk fløden til skum. Bland flødeost og flødeskum. Læg lagkagen sammen med jordbærrene og halvdelen af cremen - gem nogle jordbær til pynt.

Pynt: Smør resten af cremen ud over hele kagen og pynt med de resterende jordbær.

Tips: Jordbærrene kan erstattes med kiwi eller anden frugt.

 

 

Birthe's Madside