Birthe's Madside

 

Kartoffelkage
  • Sukkerbrødsdej:
  • 250 g sukker
  • 6 æggeblommer
  • 2 tsk reven citronskal
  • 2 spsk citronsaft
  • 100 g mandler
  • 250 g kogt kolde kartoffler
  • 6 æggehvider
  • Glasur:
  • 200 g flormelis
  • 2 spsk citronsaft
  • evt lidt varmt vand
  • Chokoladeglasur:
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk flormelis
  • 6 tsk vanillesukker
  • 20 g smør el. margarine

Pisk sukker, æggeblommer, reven citronskal og saft let og skummende. Hak de smuttede mandler og riv kartofflerne og rør det hele i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Fyld dejen i en smurt springform. Glat overfladen med dejskraber. Bag straks kagen i forvarmet ovn på nederste rille ved 200 grader i ca 30 min. Lad kagen afkøle, før den tages ud af formen. Sigt flormelis i en skål, tilsæt citronsaft og evt. kogende vand og rør det til en tykflydende glasur. Overtræk straks den kolde kage med glasuren, også kanten, eller med chokoladeglasur. Til chokoladeglasuren skæres chokoladen i små stykker og smeltes over vandbad. De øvrige ingredienser røres i. Glasuren hældes varm over kagen.

 

 

Birthe's Madside