Birthe's Madside

 

Lagkage
  • Dej:
  • 2 æg
  • 250 g sukker
  • 3½ spsk piskefløde eller creme fraiche
  • 100 g tvebakker
  • 50 g mandler eller nødder
  • 1 tsk bagepulver
  • 60 g smør
  • Fyld og pynt:
  • flødeskum til sammenlægning af kagen samt til pynt
  • evt. lidt nødder

Æg og sukker piskes godt. Piskefløde eller creme fraiche røres i. Tvebakker knusses og blandes i. Mandler hakkes og blandes i. bagepulver tilsættes. Til sidst tilsættes det smeltede og ikke for varme fedtstof. Dejen røres godt og fyldes i en springform. Bages i 45 minutter ved 170 grader. Kagen afkøles og deles i 2 bunde, der lægges sammen med flødeskum. Pyntes derefter med flødeskum og evt. ristede, hakkede nødder.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside