Birthe's Madside

 

Lagkage med appelsin og kiwi
Kage, festmad 12 - 14 styk.
  • 4 æg
  • 150 g sukker (1 3/4 dl)
  • 150 g hvedemel (2½ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • Fyld og pynt:
  • 4 appelsiner
  • 2 kiwifrugter (evt.)
  • 1 dl appelsinsaft eller orangejuice
  • ½ l piskefløde

Bagetid: ½ time ved 200g.

Tænd ovnen. Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør. Pisk æg og sukker til let og luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det forsigtigt rundt. Hæld straks dejen i formen, og bag den på bagerist nederst i ovnen. Del kagen i 3 dele, når den er kold. Dryp bundene med appelsinsaft. Skær de pillede appelsiner i skiver eller mindre stykker. Lad dem trække lidt med sukker. Pisk fløden stiv. Bland halvdelen af flødeskummet med halvdelen af appelsinerne. Læg fyldet mellem bundene, og lad dem trække nogle timer. Pynt kagen med resten af flødeskummet og appelsinstykker. Den kan også pyntes med skiver af vanilleis og jordbær.

Tips: Lagkagen kan laves med andre frugter i flødeskum, fx. jordbær, ferskner eller blandet frugtsalat.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 15/8-95.

 

 

Birthe's Madside