Birthe's Madside

 

Lagkage med jordbær og citroncreme
Kager, Jordbær - Personer: 8
  • Bundene:
  • 4 Æg
  • 1½ dl Sukker
  • 1 dl Mælk
  • 1 dl Kartoffelmel
  • 1 tsk Bagepulver
  • Fyldet:
  • 1½ dl Vand
  • 1 Æggeblomme
  • 1 tsk Revet citronskal
  • 1 Æggehvide
  • 1 Citron (saften)
  • 2 dl Piskefløde
  • 3/4 dl Sukker
  • 250 g Jordbær
  • 2 spsk Maizena
  • Pynt:
  • 3 dl Piskefløde
  • 250 g Jordbær

Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Vend mel og bagepulver i. Kom dejen i en smurt springform og bag den ved 200° i 25-30 min. Lad kagen afkøle lidt, inden den tages ud af formen og lægges på en bagerist. Til fyldet blandes vand, citronsaft, maizena og æggeblomme i en gryde. Opvarmes under piskning til cremen tykner, tilsæt citronskal og sæt gryden i koldt vand til afkøling. Pisk af og til i cremen. Pisk æggehvide og fløde hver for sig, og vend det i den kolde creme. Del kagen i tre bunde med en sytråd. Fordel creme og jordbær i skiver mellem lagene. Sæt kagen koldt - lav den gerne dagen før. Dæk kagen med flødeskum og pynt med jordbær.

Kilde: Andre Dewald, 18 Jun 93

 

 

Birthe's Madside