Birthe's Madside

 

Lagkage med orange-chokoladecreme
  • 3 bunde:
  • 4 æg
  • 100 g flormelis
  • 65 g hvedemel
  • 65 g majsstivelse
  • 1 tsk bagepulver
  • Orange-chokoladecreme:
  • 300 g mørk chokolade
  • ½ l piskefløde
  • reven skal af en 1 usprøjtet appelsin
  • Pynt:
  • 150 g overtrækschokolade
  • appelsinskal
  • citronmelisse

Bundene: Pisk æggene med flormelis, til massen er lys og luftig, mindst 5 min. Bland hvedemel, majsstivelse og bagepulver og vend det i æggemassen. Fordel dejen i tre lagkage- eller springforme (20 cm i diameter). Bages ved 225 C i 8-10 min.

Chokoladecreme: Smelt chokoladen i vandbad. Tilsæt fløde og rør rundt, til massen er ensartet. Tilsæt den revne appelsinskal og sæt cremen til afkøling i køleskab, når den er helt kold piskes den til stift skum. Læg lagkagen sammen med cremen, smelt overtrækschokoladen og smør den ovenpå. Pyntes med tynde appelsinstrimler og citronmelisse.

Kilde: Thomas Broch

 

 

Birthe's Madside