Birthe's Madside

 

Lag på lag kage med nougat og daddel
8-10 personer
  • Bunde:
  • 5 æg
  • 100 g sukker
  • 160 g mel
  • 20 g kakao
  • Nougat- og daddelcreme:
  • 5 cl rom
  • 3/4 liter piskefløde
  • 150 g nougat
  • 200 g dadler uden sten
  • saft fra ca. 1 citron
  • Pynt:
  • 150 g ristede mandelflager

Bundene: Æg og sukker piskes hvidt og let (ca. 10 min). Det sigtede mel og kakao vendes forsigtigt i, bages i en smurt springform i en 190 grader varm ovn 40-45 min.

Creme: Befri dadlerne for skind og kør dem i en hurtighakker med nougat (eller hak dem i hånden). Vent den stiftpiskede fløde i og smag til med rom og citronsaft.

Den bagte bund deles i 3. Smør den nederste bund med creme, læg den næste bund ovenpå og smør også denne. Læg den sidste bund på, smør hele vejen rundt og lidt på toppen. Beklæd kagen med mandelflagerne.

Kilde: Alt for damerne nr. 40, 1995

 

 

Birthe's Madside