Birthe's Madside

 

Mandelbunde med chokolademousse
  • 3 æggehvider
  • 100 g malede mandler
  • 100 g sukker
  • Chokolademousse:
  • 150 g chokolade
  • 2 spsk florsukker
  • 2 spsk stærk færdiglavet kaffe eller 2 spsk rom
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl piskefløde
  • Pynt:
  • strimlet chokolade eller ristede mandler

Til bunden piskes æggehviderne meget stive, og heri blandes let både de malede mandler og sukkeret. Dette fordeles på en smurt plade eller på bagepapir til 2 cirkler ca 20 cm i diameter. Bager ved 175-200 grader på den nederste rille i ca 20 min. Skubbes fra pladen over på en rist og afsvaler. Hvis de ønsker en dejlig chokoladetærte, lægges bunden sammen med det meste af chokolademoussen, og resten fordeles over kagen, og heri kommes pynten, groftrevet chokolade eller ristede mandler. Chokolademousse: De smelter chokolade med florsukker eller kaffe eller rom, det tages fra varmen afsvales lidt, inden æggeblommerne røres i sammen med den piskede fløde. Cremen her kan stå i køleskabet fra dagen før og bundende i kagekassen, så er det en nem festkage, der hurtig kan lægges sammen og pyntes.

Variation: Mandelbundene kan lægges sammen med is og fryses til at tø op ca 30-35 min. før serveringen. Kagen kan pyntes med sigtet florsukker.

 

 

Birthe's Madside