Birthe's Madside

 

Mandellagkage med nougatcreme
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 100 g smuttede, hakkede mandler
  • 100 g mel
  • ½ tsk bagepulver
  • rasp
  • Fyld:
  • 2½ dl piskefløde
  • 200 g blød nougat
  • reven chokolade til pynt

Æg og sukker piskes skummende, mandler, mel og bagepulver blandes og vendes forsigtigt i. Kommes i en smurt raspdrysset springform og bages ca. ¾ time v. 170 grader. Afkøles og flækkes, så der bliver 2 bunde.

Fyld: Nougaten blødgøres (evt. i mikroovn) og røres cremet. Fløden piskes og røres lidt efter lidt i nougaten. Halvdelen af cremen lægges mellem bundene, og resten lægges øverst. Reven chokolade drysses over. Stilles koldt et par timer før serveringen.

Kan fryses.

 

 

Birthe's Madside