Birthe's Madside

 

Marengslagkage
  • Dej:
  • 75 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 125 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 5 spsk fløde
  • Marengsdej:
  • 4 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 100 g mandler
  • 3 dl piskefløde

Dej: Rør smørret blødt og rør æggeblommer i ‚n ad gangen. Bland sukker med mel og bagepulver, sigt det og rør det i sammen med fløden. Fordel dejen i 2 store smurte springforme.

Marengsdej: Pisk hviderne. Pisk halvdelen af sukkeret i og rør resten i af et par gange. Fordel marengsdejen oven på den anden dej i de 2 forme. Skær mandlerne i flager på langs og drys dem over. Bag bundende på nederste rille i ovnen ved 170° i ca. 40 min. Bundende afkøles i formen og tages ud. Pisk fløden til skum og læg bundende sammen hermed kort før serveringen. Pynt evt. med ekstra flødeskum og reven chokolade. Bundene kan udmærket fryses ned . Kagen er specielt lækker på grund af det sprøde marengslag i midten.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside