Birthe's Madside

 

Marquisens marengslagkage (glutenfri)
  • Bunde: 8-10 stk.
  • 4 æggehvider
  • 1 knsp natron
  • 1 knsp salt
  • 2 dl sukker
  • 3 spsk maizenamel
  • 50 g smuttede, malede mandler
  • Fyld og pynt:
  • 4 æggeblommer
  • reven skal og saft ef 1 appelsin
  • saft af ½-1 citron
  • 2 spsk sukker
  • 2-3 dl piskefløde
  • ca 1 l friske jordbær
  • 8-10 strimlede ristede mandler

Pisk æggehviderne til hårdt skum med natron og salt. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under stadig piskning. Bland maizena og mandler. Vend blandingen i marengsmassen. Bred dejen ud på en plade med bagepapir til 2 runde bunde på ca 21 cm i diameter. Bag bundene i midten af en 150 grader varm ovn ca 1 time. Afkøl bundene på en rist. Forbered imens fyldet. I en rustfri gryde eller en gryde med teflonbelægning røres æggeblommer, appelsinskal, saft af appelsin og citron og sukker sammen. Lad cremen simre ved svag varme under stadig piskning til den er jævn. Lad cremen køle af. Pisk fløden til skum. Skyl jordbærrene og flæg dem. Fordel cremen over den nederste bund lige før severingen. Dæk med halve jordbær. Læg den anden bund på. Pynt kanten med sprøjtede toppe af flødeskum og dæk bunden med halve jordbær. Servér straks.

 

 

Birthe's Madside