Birthe's Madside

 

Nougatlagkage

  • Lagkagebunde:

  • 4 æg

  • 2 spsk varmt vand

  • 1-2 tsk vaniliesukker

  • 1 3/4 dl sukker

  • 1 dl mel

  • 1 dl kartoffelmel

  • 1 tsk bagepulver

  • Fyld:

  • 75 g nougat

  • 1/4 dl piskefløde

  • valnødder i små stykker

 

Bundene: Pisk æggeblommerne med vand, vanillesukker, 2/3 af sukkeret. Pisk æggehviderne stive, drys resten af sukkeret i, og pisk igen til den er helt stiv. Bland forsigtigt over i blommerne. Hele molevitten bages i en form drysset med rasp. Bages ved 190 grader C i ca 10 minutter. Når afkølet deles kagen op i 4 lagkagebunde.

Fyld: Nougaten smeltes over vandbad og kommes i den piskede piskefløde sammen med valnødder.

Lagkagen: Bundene lægges samen med fyldet, og det pyntes med moccaglasur og halve valnøddder.

Serveres med flødeskum.

Kilde: Jens Hilligsøe

 

 

Birthe's Madside