Birthe's Madside

 

Othellolagkage
  • 3 lagkagebunde
  • Creme:
  • 3 blade husblas
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk Maizena
  • ¼ l mælk
  • ½ stang vanille
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g makroner (12 store)
  • Pynt:
  • 75-100 g overtrækschokolade
  • 125 g marcipan

Husblasen lægges i blød i koldt vand. Æggeblommer, sukker, Maizena og mælk piskes sammen i en gryde. Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og kommes i æggemassen sammen med stangen. Cremen bringes i kog under piskning og tages straks af varmen. Vandet vrides af husblasen, og den røres i den varme creme. Cremen afkøles, til den er halvstiv og vanillestangen tages op. Fløden piskes stiv og vendes i cremen. Chokoladen smeltes og smøres på den ene lagkagebund. Lagkagen lægges sammen: 1. bund, 1/3 creme, makroner, 1/3 creme, 2. bund 1/3 creme og øverst chokoladebunden. Marcipanen udrulles mellem to stykker bagepapir til en lang strimmel, som lægges rundt om lagkagen. Trækker 3-4 timer i køleskab, eller til næste dag.

Kilde: Kager fra Brugsen

Mette Larsen

 

 

Birthe's Madside