Birthe's Madside

 

Pariserlagkage
  • Dej:
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 100 g mærk chokolade
  • 300 g mel
  • Fyld:
  • 3/4 dl piskefløde
  • 1 ½ tsk pulverkaffe
  • 3 spsk flormelis
  • Pynt:
  • 75-100 g overtrækschokolade

Rør sukker og smør sammen. Smelt chokoladen, lad den svale lidt og rør den i. Tilsæt melet. Fordel dejen i fire lagkageforme og bag bundene 7-10 min ved 190 grader. Lad bundende svale lidt i formene, før de forsigtigt læmpes over på en bagerist for at blive kolde - de er ret skøre. Læg kagen sammen dagen før, den skal bruges. Smelt chokoladen til pynt og overtræk den ene bund. Pisk fløden stiv. Tag lidt fra til pynt og smag resten til med kaffepulver og flormelis. Fordel flødeskummet mellem bundene og læg den chokoladeglaserede bund øverst. Lad kage trække til næste dag og pynt den med flødeskum.Istedet for pulverkaffe kan flødeskummet smages til med vanillesukker.

 

 

Birthe's Madside