Birthe's Madside

 

Sacher-tærte
Skæres i 10-12 stykker
  • 150 g ren mørk chokolde
  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 100 g hakkede mandler
  • 4 æg
  • 50 g brødkrummer af mørkt blødt brød
  • Til pensling:
  • 2 spsk varm abrikosmarmelade
  • Glasur:
  • 200 g ren mørk chokolde
  • 2 dl kaffefløde
  • Pynt:
  • 200 g rå marcipan samt gul og grøn frugtfarve

Smør en springform med løs bund og beklæd den med bagepapir. Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Rør blødt smør og sukker hvidt og luftigt og tilsæt mandler, æggeblommer, brødkrummer og den smeltede, lat afkølede chokolade. Pisk æggehviderne stive og vend dem med luftige tag i dejen, som hældes i en springform og bages ved 175 grader i 40-45 minutter. Prøv med en strikkepind, om kagen er gennembagt. Lad den køle af et øjeblik i formen, før den tages ud og flyttes over på en bagerist til vidre afkøling. Når den er helt kold, pensles den med varm abrikosmarmelade, der først er røt lind.

Chokolade-overtræk: Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med fløden over vandbad. Rør chokoldemassen sammen, lad den afkøle lidt og bred den over kagen med en bredbladet kniv, dybbet i kogende vand. Læg et stykke bagepapir under bageristen og glat chokolademassen pænt ud langs kantens sider.

Pynt: Farv marcipanen henholdsvis gul og grøn med frugtfarve og rul den grønne marcipan ud mellen 2 lag film eller bagepapir. Skær den ud som små blade, der lægges på kagen side om side med små påskeæg, trillet af gul marcipan.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside