Birthe's Madside

 

Schwarzwaldtærte
  • Dej:
  • 3 dl hasselnødder
  • 2 ½ dl flormelis
  • 3 æggehvider
  • smør og mel til pladen
  • Fyld:
  • 2 blade husblas
  • 5 dl husblas
  • 2 tsk vanillesukker
  • 3 spsk sherry, madeira eller rom
  • Garnering:
  • 2 tsk kakao
  • 100 g god mørk chokolade

Rist nødderne ca 8 min ved 175 grader. Gnid dem mellem hænderne. Mal nødderne og bland dem med flormelis. Pisk æggehviderne stive. Rør nøddeblandingen i . Smør tre plader, drys dem med mel og tegn tre cirkler på dem, ca 30 cm i diameter. Fordel nøddedejen jævnt i cirklerne. Bages ved 150 grader i 15 min på nederste rille. Læg husblasen i koldt vand i 5 min. Kram bladene og smelt dem i en gryde over svag varme. Pisk fløden stiv og rør vanillesukker og husblas i skummet. Læg en nøddebund på et serveringsfad, fugt med sherry og bred 1/3 af fløden over. Fortsæt med en bund til samt sherry og flødeskum. Stil tærten koldt i mindst 2 timer. Sigt kakao over det øverste lag flødeskum. Smelt chokoladen i vandbad. Hæld den i et tyndt lag ud på en plade, gerne af marmor. Lad den stivne og skær den derefter ud i ujævne stykker med en skarp kniv. Læg chokoladestykkerne i et tilfældigt mønster på kagen.

 

 

Birthe's Madside