Birthe's Madside

 

Sukkerbrødskage med flødecreme
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 2 strøgne tsk bagepulver
  • Flødecreme:
  • ½ liter piskefløde
  • 150 g chokolade (knapper)
  • Pynt:
  • cocktailbær

Æggene piskes til tykt skum med sukkeret. Heri sigtes de to slags mel og bagepulver. Blandes forsigtigt. Hældes i en velsmurt form evt. raspstrøet hjerteform, der rummer ca. 2 liter. Bages ved 200 grader i den nederste del af ovnen i ca. 35 minutter. Afsvales på rist. Giv kagen en rids på ca. 1 cm hele kanten rundt. Heri lægges en sytråd. Kryds enderne, træk forsigtigt og kagen er delt.

Flødecreme: Piskefløde og chokolade (knapper) koges et par minutter under piskning. Afsvales, evt. i køleskab til dagen efter. Piskes derefter som flødeskum, der lægges mellem og over hele hjertekagen. Pyntes med cocktailbær.

Kilde: Hüttemeiers Madmagasin

 

 

Birthe's Madside