Birthe's Madside

 

Karamelkager 10 stk.
  • Skaller:
  • 1 1/4 dl hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 50 g smør
  • ½ æg
  • Fyld:
  • 3/4 dl kagecreme
  • 3/3 dl nøddekerner
  • Pynt:
  • ½ dl piskefløde
  • ½ dl sukker
  • ½ dl lys sirup
  • ½ tsk vaillesukker

Hak ingredienserne til skallerne sammen i foodprocessoren eller i hånden. Ælt dejen hurtig sammen. Lad den hvile i køleskabet en times tid. Tryk dejen ud i små velsmurte linseforme. Bag kagerne på risten nederst i en 200 grader varm ovn ca 15 min. I varmluftsovn ved 175 grader 12-15 min. Lad dem svale lidt af og vend dem så ud på en rist og lad dem køle helt af. Tilbered kagecremen efter anvisningen på pakken. Afkøl. Rist nøddekernerne i ovnen ved 175 grader eller på en tør stegepande. Gnid det meste af skallerne af i et stykke køkkenrulle. Rør alle ingredienser til glasuren undtagen vanillesukker sammen i en lille gryde. Bring det i kog under omrøring og lad det koge til det får en blød karamelagtig konsistens. Rør hele tiden. Lad det køle noget af. Tilsæt vanillesukker. Fordel cremen i kageskallerne. Læg nødderne på på og hæld karamelglasuren over så den dækker. Lad kagerne stå koldt, så glasuren kan stivne. Kagerne bør spises samme dag, da skallerne ret hurtig bliver bløde af cremen.

 

 

Birthe's Madside