Birthe's Madside

 

Linsekage med ananas
Ca. 12 stk

Linsedejen blev opfundet i 1823 i byen Linz i Østrig af konditoren Johann Vogel.

  • Linsedej:
  • 250 g mel
  • 250 g smør
  • korn fra 1 vanillestang
  • 65 g melis
  • 2 æggeblommer
  • Creme:
  • ½ liter fløde 13%
  • 60 sukker
  • korn fra 1 vanillestang
  • 2 spsk Maizena
  • 2 æggeblommer
  • 2 æg
  • Fyld:
  • 1 dåse ananas

Linsedej: Læg melet på bordet og lav en fordybning, hvori de andre ingredienser lægges, hvorefter dejen hurtigt æltes sammen. Gør dejen flad, pak den ind i film og læg den på køl mindst 1 time. Rul den tyndt ud og stik den med 1 glas til ca. 12 stk. Gem 1/3 af dejen til låg - udstik dem med et lidt mindre glas. Beklæd formene og sæt dem på køl.

Creme: Fløde, sukker, vanille og Maizena koges. Æggene piskes sammen. Den kogende fløde piskes ned i æggene og sigtes. Cremen fyldes i linsetærterne og ananassnitterne fordeles i cremen. Læg dejlåget på og tryk let sammen med fingrene. Sættes i en varm ovn 180 grader i 25-30 minutter.

Kilde: Alt for damerne nr. 40, 1995

 

 

Birthe's Madside