Birthe's Madside

 

Linsemakroner
12 stk
  • Dej:
  • 75 g smør
  • 150 g mel
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk st. kanel
  • 1 æggeblomme
  • Fyld:
  • 150 g rå marcipan
  • 50 g smør
  • 100 g sukker
  • ¼ æggehvide
  • 2 dråber mandelessens

Smuldr smørret i melet og bland flormelis i sammen med kanel. Saml dejen med æggeblommerne. Lad dejen hvile køligt i 20 min. Rul dejen ud på et let melbestrøet bord og rul den ud til ca. 2 mm i tykkelsen. Beklæd smurte små tærteforme hermed. Smuldr marcipanen i en skål og rør smør, sukker og æggehvide i med en elpisker. Rør, til massen er grødet, og rør mandelessensen i til slut. Fordel nu makronmassen i midten af hver form og bag kagerne i ovnen på næstnederste rille ved 175 grader i 25 minutter. Tag kagerne forsigtigt ud af formene. Køl kagerne af på en bagerist og server nybagte.

Tip: Læg et stykke æble i bunden af makronmassen, så bliver kagen ikke tør.

Kilde: Ude og Hjemme, nr 48 1995.

 

 

Birthe's Madside