Birthe's Madside

 

Medaljer med vanillecreme
Bagværk, kager
  • 200 g smør/margarine
  • 250 g hvedemel
  • 60 g flormelis
  • 1 spsk vanillesukker
  • 2 dl kaffefløde (13%)
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • ½ spsk kartoffelmel
  • 1 æggeblomme

Medaljer: Smør/margarine hakkes ud i melet. Kom sigtet flormelis i sammen med æggeblommen. æltes til en dej, der stilles koldt i nogle timer. Rulles ud i ca. 5-7 mm's tykkelse og udstikkes til medaljer. Bages ved 200° i ca. 5 min. Lægges sammen med vanillecreme og pyntes med glasur eller flødeskum.

Vanillecreme: Alle ingredienser undtagen vanillesukker piskes sammen i en tykbundet gryde. Piskes under svag varme, til den er tyk. Pisk hele tiden. Efter afsvaling røres vanillesukker i.

Kilde: Thomas Christiansen, 13 aug 94

 

 

Birthe's Madside