Birthe's Madside

 

Bærroulade
6-8 personer
  • Dej:
  • 250 g mel
  • 1 spsk sukker
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 1 knsp salt
  • Fyld:
  • 600 g blandede bær, f.eks. hindbær, solbær, brombær
  • 1 spsk rasp
  • 40 g smeltet smør
  • æg til pensling
  • 1 spsk flormelis

Ælt dejen hurtigt sammen og lad den hvile køligt i 25 minutter. Rul dejen ud til 1/2 cm tykkelse. Smør en rummelig rugbrødsform og beklæd bunden og siderne med dejen. Vend de rene bær med smør og rasp. Kom den i formen og luk med dejen. Form dejen med fingrene som til en roulade, mens den ligger i den faste form. Pensl med æg og drys med florsukker. Sæt den i en varm ovn 180 grader i 60 min.

Servering: Server kagen afkølet evt. med lidt creme fraiche eller flødeskum til.

Kilde: Alt for damerne nr. 40, 1995

 

 

Birthe's Madside