Birthe's Madside

 

Æblestang
4 personer
  • 300 g mel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 300 g smør
  • 4 - 5 æbler
  • sukker
  • 50 g hakkede mandler
  • evt. lidt revet citronskal

Melet sigtes med bagepulver og en knivspids salt. Smørret hakkes i og smuldres godt sammen med fingrene. Dejen samles med en smule vand - ca. 4 spsk. Dejen deles i to og rulles ud på melbestrøet bord i to aflange plader (ca. 18 cm). Skrællede og skivede æbler lægges i en række i midten på den lange led af de to dejplader. Drysses med sukker. Evt. med lidt revet citronskal. Dejen foldes ind over (på langs). Pensles godt med pisket æg. Drys med sukker og hakkede mandler. Bages ved 200° i ca. 25 min.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk Birthes Madside - Mad/Bag lille 2 - A la Carte fra JydskeVestkysten

 

 

Birthe's Madside