Birthe's Madside

 

Julestamme
  • Dej:
  • 3 æg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl hvedemel
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • Fyld:
  • 2 dl appelsinmarmelade
  • 1 dl nougatcreme
  • Pynt:
  • 100 g mørk chokolade
  • ½-1 dl ristede mandler

Pisk æg og 1½ dl sukker hvidt og luftigt med en el-pisker i ca 3 min. Tilsæt mel og bagepulver og rør det uden at piske til en dej uden klumper. Kom bagepapir i en bradepande og hæld dejen i. Bred den godt ud i kanterne. Kanterne skal være jævne. Bag kagen på nederste rille ved 250 grader i ca 5 min eller til den er tør i midten. Drys 1-2 spsk sukker på overfladen og vend kagen ud på bagepapir. Træk papiret forsigtigt af. Rør marmeladen og nougatcremen sammen og bred det ud på kagen. Rul den hurtig sammen fra den lange side eller fra den korte side ved hjælp af bagepapiret og lad den køle indpakket i bagepapiret. Smelt chokoladen i en skål over varmt vand. Bred eller pensl den over kagen. Lav mønster med en gaffel og sæt mandelsplitter i den bløde chokolade. Lad kagen stå koldt i mindst 2 timer inden servering.

 

 

Birthe's Madside