Birthe's Madside

 

Fløderuller med nødder ca. 16 stk.
  • Dej:
  • 80 g nøddekerner
  • 75 g sukker
  • 80 g smør
  • 3/4 dl mørk sirup
  • 75 g mel
  • Fyld:
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 50 g bitter chokolade
  • Pynt:
  • Flødeskum, høvlet chokolade

Hak nødderne, kom sukker, smør og sirup i en gryde og varm det til kogepunktet, tilsæt nødder og mel og rør det i. Lad det bage sammen i 2 min. tag gryden af og lad dejen køle lidt af. Del dejen i 16 kugler, der sættes på en bageplade belagt med bagepapir, tryk dem flade og sørg for, at der er god afstand imellem dem, da de løber ud og bliver dobbelt så store. Bag kagerne på midterste rille ved 200 grader i 4-7 min til de er gyldne. Lad dem stå et øjeblik og rul dem så til ruller. Bliver de så stive, at du ikke kamn rulle dem, så sæt dem et ojeblik i ovnen igen, til de er bøjelige og varme igen. Pisk fløden, tag lidt fra til pynt. Hak chokoladen, bland halvdelen i flødeskummet og gem resten til pynt. Fyld rullerne med det kolde flødeskum og til slut pyntes med lidt flødeskum, der er sprøjtet igenem en tylle. Drys lidt chokolade på.

Dejen kan holde sig tre uger i køleskabet, tildækket.

 

 

Birthe's Madside