Birthe's Madside

 

Kransekage 2
30 personer
  • 1 kg Odense XX masse købes hos din bager eller spec. butik
  • 500 g sukker
  • 1 æggehvide ca
  • Glasur:
  • æggehvider
  • flormelis sigtet

Massen og sukkeret æltes sammen æggehviden kommes i lidt af gangen, skal have konsistens som en bløb barner*v, må ikke være fedtet. Rulles ud og trykkes op i stænger, ved trykning dyppes fingrerne i koldt vand. Som ringe, 1 ring 13 cm næste 15 cm, 17 cm osv. Lav evt en top af en rundt fladt stykke som du kan sætte brudepar, konfirmant eller lav to ovale ens ringe som du bruge i toppen som ramme med et billede af "Hovedpersonen/personerene" rammerne "limmes" sammen med glasuren. Bages på bagepapir midt i ovnen ved 200-210 grader i ca 10 min. lav en prøvebagning, med et par stykker skal være lysebrun i toppen. Sprøjtes med æggehvide glasur (sigtet flormelis og æggehvide)

 

 

Birthe's Madside