Birthe's Madside

 

Mocca éclair
  • Dej:
  • 100 g smør
  • 2½ dl vand
  • 2 dl hvedemel
  • 4 æg
  • Moccacreme:
  • 6 æggeblommer
  • 5 spsk sukker
  • 3 spsk maizenamel
  • 2-2½ dl mælk
  • 1 dl stærk kaffe
  • 1-2 dl piskefløde
  • Glasur:
  • 2 dl flormelis
  • 1½ dl stærk kaffe

Smelt fedtstofffet sammen med vandet i en gryde. Tilsæt melet og rør kraftigt til dejen er blank og smidig og slipper grydens kanter. Tag kasserollen fra varmen. Tilsæt et æg ad gangen. Rør kraftigt mellem hvert æg. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i 10 cm lange stykker på en plade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader på midterste rille i ca 20 min. Lad kagerne køle på en bagerist. Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt. Hæld det over i en tykbundet kasserolle og tilsæt maizenamel, mælk og kaffe. Opvarm cremen forsigtigt ved svag varme under omrøring. Lad den simre, ikke koge, i ca 3 min. Lad cremen blive kold. Stil gryden i koldt vand og rør i cremen, så køler den hurtigere. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt ned i den kolde creme. Skær et snit langs den ene kant på kagerne og fyld dem med moccacremen.Rør flormelis og kaffe sammen til glasur og bred den over kagerne. Lad glasuren stivne.

Tips: Det er vigtit at du ikke åbner ovndøren de første 15 min af bagetiden.

 

 

Birthe's Madside